top of page
stichting-wij-zijn-m_bg_banner1.jpg
Wij zijn M is een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken.

ANDEREN OVER M

Eric-van-Furth_edited.jpg

Eric van Furth

Directeur GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula

Hoogleraar Eetstoornissen LUMC


"Mandy is moedig! In een hele korte voorstelling abstraheert zij haar persoonlijke geschiedenis met seksueel misbruik tot een zeer indringende ervaring voor het publiek. Gespeeld in een kelder met een klein publiek dat heel dicht op Mandy zit wordt je direct deelgenoot van haar complexe gevoelens. Dat is knap van haar. De voorstelling is een aanrader. Ook voor hulpverleners om zo iets te ervaren van de gevolgen van seksueel misbruik van vrouwen. De voorstelling geeft veel stof tot reflectie en gesprek."

IMG_9511_edited.jpg

Karin Bloemen

Kleinkunstenaar, Ervaringsdeskundige en ambassadeur van stichting Wij zijn M

"Ik heb de voorstelling van Mandy in een minuscuul kleine ruimte van het Tapastheater gezien, waarin zij ons meenam naar haar eigen benauwde wereld vol angsten en wanhoop. Wij, mijn man en ik, en nog 8 bezoekers waren getuige van een intrigerende en indrukwekkende performance die ons dagen daarna nog bezighield. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om te praten over een jeugd vol seksueel misbruik en hoe moeilijk het is om uit te leggen, aan iemand die dat niet heeft meegemaakt, wat er dan precies met je gebeurt. Mandy lukte het om ons dat, in die kleine ruimte, te laten voelen. En dat was perfect gedaan. Duidelijker kon zij de pijn, het verdriet en de wanhoop niet laten zien, of beter gezegd laten ervaren. Voor elke deskundige een must om te zien en zelfs om te gebruiken als 'tool' bij trainingen, workshops, informatieavonden etc."

Eric_Kooijman.jpg

Eric Kooijman

Adviseur Bestuurszaken Politie Amsterdam


"Het vrolijke muzikale begin van Mandy haar verhaal zorgde voor een bijna uitbundige sfeer in het zaaltje. Toen begon ze haar verhaal te vertellen en ik weet nog letterlijk bij welk woord in welke zin ik besefte dat haar verhaal alles behalve vrolijk was. Alsof je vanuit een warm bad opeens een emmer ijswater over je heen krijgt. Rillingen over m’n rug. En toch was Mandy niet somber of zielig. Ze vertelde met zoveel kracht en moed haar verhaal dat het diepe indruk op mij heeft gemaakt. Het zou goed zijn als politieagenten of andere hulpverleners dit zouden horen. Het helpt enorm bij de bewustwording van de impact en complexiteit van kindermisbruik."

"Het is mijn schuld, ik ben zelf die trap op gegaan"

Nicole (51) werd seksueel misbruikt van haar 4e tot haar 15e door haar oom.

Japke_Sybesma.jpeg

Japke Sybesma

Orthopedagoog


"Mandy doorbreekt met haar verhaal de stilte. Ze geeft een stem aan iedereen die te maken heeft (gehad) met misbruik. En dat is hard nodig. Mandy deelt haar eigen ervaringen op een bijzondere manier. Ze neemt je mee in haar verhaal en laat de pijnlijke, eerlijke en kwetsbare kant van haar verleden zien. Ook door middel van theater vertelt Mandy een indringend verhaal over seksueel misbruik. Als buitenstaander krijg je een inkijkje in de heftige gedachten en gevoelens waarmee je in zo’n situatie moet dealen. Mandy doorbreekt het taboe, creëert openheid en zorgt voor een belangrijke eye-opener."

IMG_0575_edited_edited_edited_edited.jpg

Ammelie van Beurden

Haptothereapeut


Stichting Wij zijn M biedt een indrukwekkende voorstelling over de impact van seksueel misbruik. In Mandy's spel  en lijf is de kwetsbaarheid van het kind en de worsteling/kracht van de volwassen vrouw te zien en te voelen die leert te leven met de littekens die het misbruik hebben achtergelaten. Deze voorstelling is  voor iedereen bijzonder en zeker ook geschikt voor de hulpverlening. Het draagt bij om  de ander met een seksueel misbruik verleden beter te begrijpen en te kunnen begeleiden"

bottom of page