top of page
stichting-wij-zijn-m_bg_banner1.jpg

Wij zijn M is een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken.

Theatertalkshow
Durf te zien 

Op 11 december 2023 hebben we de campagne #durftezien gelanceerd. Een video waarin we een oproep aan het grote publiek deden: “Kijk niet weg van seksueel misbruik van kinderen, maar durf het onder ogen te zien.” 

Voor de lancering van de campagne was er een avond georganiseerd in de Kleine Komedie in Amsterdam over dit onderwerp.

Klinisch psycholoog Iva Bicanic, Zedenrechercheur Pieter Melsen en ervaringsdeskundige Mandy Sleijpen gingen in gesprek met elkaar onder leiding van Jojanneke van den Berge.

Iva Bicanic, Pieter Melsen, Mandy Sleijpen in gesprek tijdens de campagne lancering #Durftezien

We hebben het onderwerp vanuit 3 verschillende kanten belicht: de hulpverlening, de politie en de slachtofferkant. Hiermee hebben we een enorm sterke driehoek te pakken en vormen we een sterk anker voor de samenleving én slachtoffers. 

Want het is een gevoelig onderwerp waar niet makkelijk over wordt gesproken. Er komt veel schaamte bij kijken. Ook rust er vanuit de maatschappij een taboe op dit onderwerp.

Door de openheid, kennis en ervaring van de sprekers kon dit onderwerp op een veilige en redelijk luchtige manier worden besproken.

Naast de gesprekken waren er optredens van Karin Bloemen, Maarten Heijmans, Lisse Knaapen en Marie-Mae van Zuilen. Pianobegeleiding: Frank van Wanrooij.

Alle nummers hadden te maken met het onderwerp seksueel misbruik. Muziek raakt, waardoor je het publiek aan het denken kan zetten en ze het nog meer binnen kunnen laten komen.

Karin Bloemen zingt tijdens de campagne lancering #Durftezien
Maarten Heijmans zingt tijdens de campagne lancering #Durftezien
Lisse Knaapen zingt tijdens de campagne lancering #Durftezien
Frank van Wanrooij begeleid de artiesten op de Piano

Indien u belangstelling heeft voor een soortgelijke avond, voel je

vrij om meer informatie op te vragen over wat er mogelijk is!

Aftermovie Campagne lancering #Durftezien

bottom of page