top of page
stichting-wij-zijn-m_bg_banner1.jpg

Wij zijn M is een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken.

Campagne fotoshoot
'In je kracht'

Wij zijn saMen: Fotoshoot in je kracht.
Jaarlijks hebben we een bijzondere campagne waarin we moedige overlevenden van kindermisbruik een stem geven en heling bevorderen. Het is een dag waarin ze in het licht gaan staan. Daarmee laten wij lotgenoten zien dat ze zich niet hoeven te schamen en trots mogen zijn op wie ze zijn. Zelf weten we uit ervaring dat het heel goed is om weer in je kracht te durven gaan staan. Dat gevoel van in je kracht staan ervaren, gunnen wij lotgenoten ook.
 

De dag start met een gesprek waarin we ervaringen met elkaar delen. De herkenning vinden bij elkaar is enorm helend. Daarna gaan ze om de beurt naar de visagiste, die hen in het zonnetje zet. Voor sommige is dit de eerste keer dat ze überhaupt make-up dragen, omdat ze hiervoor dit zichzelf nooit gunden of durfden.
De foto’s worden gemaakt door Michiel Fischer, professioneel fotograaf en belichter, en werkt onder andere ieder jaar mee aan het programma: ‘Het perfecte plaatje’.
Van iedereen wordt een portretfoto gemaakt. Daarna wordt er een groepsfoto gemaakt. Ze worden met een foto uit hun kindertijd in de hand gefotografeerd. De kinderfoto is uit dezelfde periode toen het misbruik gaande was. Aan de kinderfoto zie je niks, maar in werkelijkheid zit er een groot geheim achter die foto.
Op deze foto's zie je mensen die hun kracht staan, terwijl ze liefdevol een foto uit hun kindertijd vasthouden. Het is een daad van moed, waarbij deelnemers de strijd met hun innerlijke kind erkennen. Vaak hebben zij jarenlang geworsteld met gevoelens van woede en zelfhaat naar het kwetsbare deel van zichzelf, dat ooit onschuldig was.

Door deze fotoshoot willen we niet alleen bewustwording creëren, maar ook een krachtige boodschap verspreiden. Het is een uitnodiging aan overlevenden om hun innerlijke kind te omarmen en hun kracht terug te voelen. Samen kunnen we het taboe doorbreken en een positieve beweging in gang zetten. 

fotoshoot_in-je-kracht_wij-zijn-m_01.jpg
fotoshoot_in-je-kracht_wij-zijn-m_03.jpg
fotoshoot_in-je-kracht_wij-zijn-m_02.jpg
bottom of page